BAUELEMENTE BAU

В брой 2/2012

Siegenia-Aubi проправя нови пътища в обкова

 

"Големите" са в центъра на вниманието

С многобройни новости, който значително улесняват монтажа и с нови аргументи за повишаване на продажбите, Siegenia-Aubi демонстрира продуктовата си палитра на fensterbau/frontale 2012 на щанда си, заемащ 1000 м2. Сред многото иновации, акцент при представянето бе поставен на решенията за обков за големи елементи.

Под мотото “First hand experience – first class solution” (Опит от първа ръка – решения първо качество) бяха изложени продукти, които са разработвани в тясно сътрудничество с клиентите и предлагат оптимална полза за тях.

С продукти, свързани със сградната техника, като например iWindow, Siegenia-Aubi подчертава възможностите си в този сегмент и водещата роля която имат. Предприемаческата група демонстрира първокласен стандарт и по темата информационна техника. Чрез много добрите сервизни услуги които предлага, предприятието успява да подобри продажбите, ефективността на разходите и безпроблемното протичане на производствените процеси.

Пружина улеснява обслужването

Особен акцент при представянето си на fensterbau/frontale 2012 в Нюрнберг, Siegenia-Aubi постави на плъзгащите елементи. В центъра на внимание беше поставен широкия пакет от иновации за елементите за плъзгане с повдигане. Новост за механизмите за плъзгане с повдигане Portal 300 и Portal 200 е новата част към мартината. При плъзването на елемента в затворена позиция, чрез собственото тегло на крилото в тази част се генерира сила, която в последствие при повдигането се освобождава, което води до намаляване на силата на въздействие върху вратата при отваряне.

Типичния за този вид системи частично неконтролиран обратен удар на лоста при отваряне също се смекчава чрез новата част на обкова.

За уплътняване на пространството между неподвижното и подвижното крило, специалистите на Siegenia-Aubi разработиха нова шина С-Е за рамките от дърво.

Значителни предимства – с новата шина за уплътняване познатите проблеми при алуминиевите и дървените конструкции остават в миналото. Благодарение на конструкцията си от алуминий и изкуствен материал, С-Е шината е устойчива на деформации, предпазва от образуване на конденз и позволява допълването на противовзломната устойчивост до RC2.

За добрата топлоизолация и термичното разделяне служат трикамерния строеж на профила. Новата шина за уплътняване между отваряемата и неотваряемата част на системите за плъзгане с повдигане се предлага на пазара с приключването на панаира fensterbau/frontale 2012.

На пазара е също така и количката за плъзгане с повдигане Portal 300. Тя дава на производителите възможността, при монтажа на крилото безпроблемно да го повдигнат с около 3 мм в задния край, така че да могат по-лесно да го нагласят.

Енергийно ефективен праг

Съществува и друга нова разработка, с която Siegenia-Aubi подобрява механизмите за плъзгане с повдигане Portal 300 и Portal 200. Новият праг Eco Pass за PVC системи предлага на производителите няколко предимства. Много добрите стойности на коефициента на топлопреминаване изпълнява изискванията за енергийна ефективност, освен това новият праг предлага оптимално удобно преминаване през него при висока стабилност на конструкцията. В допълнение, благодарение на модулния си характер, прагът позволява максимално добро уплътняване към крилото във всички монтажни ситуации.

Определящо при високата му топлоизолация и енергийна ефективност е 10-камерната структура на прага, както и добре обмислената конструкция от алуминий и PVC. Не на последно място новият праг, който също се предлага на пазара от панаира fensterbau/frontale 2012, привлича вниманието с лесния монтаж.

Синтез между уплътненост и елементарно обслужване

Новото решение при плъзгането се казва Eco Slide и поема тегло на крилата до 250 кг. Обковът обединява елементарното обслужване на системата за плъзгане с повдигане и високата уплътненост на паралелното изнесеното плъзгане.

Тази висока уплътненост се постига от непрекъснато, обикалящо от всички страни уплътнение, както и от всички затварящи елементи. Това позволява използването на обкова и за обекти с високи изисквания към енергийната ефективност.

Друго предимство е и безпрепятственото преминаване през прага и естествено лесния монтаж. Пилотни бройки от обкова се предоставят на клиентите, официалното пазарно представяне е предвидено от Siegenia-Aubi за януари 2013 година.

Нови покрити панти

Новости от системния доставчик има и в продуктовия сегмент Titan, например скритите панти Titan axxent 34 за крила от дърво и PVC. Те бяха пуснати на пазара по време на панаира fensterbau/frontale 2012. За производителите, новите панти означават спестено време за монтаж и съответно намалени разходи. Друго предимство на скритите панти е високата им носимоспособност до 160 кг, която се реализира без допълнителни елементи и позволява елементарното закачане на крилото. Специално носещо рамо, което се опира на касата поема натоварването от крилото.

Също впечатляващо е леснодостъпното три дименсионно регулиране.

За големи тегла на крилата до 130 кг, Siegenia-Aubi предлага серията панти axxent SE. Успоредно с предимствата на Titan AF, пантите предлагат и допълнителни улеснения за производителите. Към тях спадат липсата на механична обработка на крилото, лесното регулиране и повишената устойчивост на взлом.

Нови ъглови панти за дърво

Висока носимоспособност до 150 кг, ефективното регулиране на силата на притискане, тежки елементи – това са основните характеристики на новото допълнение към фамилията панти Titan. Високата носимоспособност служи и за по-висока енергийна ефективност и устойчивост на продукта. С новите панти за дърво могат да се изработват крила с голямо тегло и тройни стъклопакети.

Допълнително ефектът от ефективността на пантите се подсилва чрез регулирането на притискането, което води до постигането на много добра уплътненост. Предимствата на обкова са също така бързината на монтажа и конструкцията му, притежаваща по-добро захващане в нута, дори при по-меки дървесини. Това позволява широк избор на материала за изпълнение на дограмата, което високо се цени в бранша.

Нова ножица за прозорци от PVC и дърво

Разширяване на продуктовата палитра и в областта на прозорците със специална форма също беше демонстрирано от Siegenia-Aubi. Ножицата за кръгли прозорци разполага с носимоспособност до 100 кг, което представлява идеалното решение за използването на функционални стъкла с висока звукоизолация и противовзломна защита.

Стандартният начин за захващане на ножицата служи в улеснение на монтажа, който може да се изпълни както при правоъгълните прозорци и води до рационалност в производство. Друго предимство при монтажа е закрепването на винтовете, без отваряне на ножицата.

Новата ножица за кръгли прозорци позволява използването на профили с тесни челни ширини и привлекателна визия. По този начин става възможно позиционирането на два полукръга един до друг и само към един делител.

iWindow – мобилно приложени за сигурни прозорци

Технологичен връх при сградната автоматизация и сигурността е iWindow - система за контрол на прозорците, свързваща механичната противовзломна защита, осигурявана от техниката на обкова с модерната електроника за висок комфорт за потребителите. Системата може да се управлява през смартфони или таблети. Всички контролирани прозорци се оборудват с по един магнитен и един предавателен сензор, а уловените смущения се предават на централната система.

Показването на информацията става чрез смартфони или таблети, като на една страница се показва състоянието на до 30 оборудвани с магнитни и предавателни сензори прозорци. Освен това iWindow позволява свързването и управлението на други домакински уреди или техники за забавление на инфрачервена излъчвателна основа.

Лесно осъществяване на децентрализирана вентилация

Нова разработка с активна функционалност Siegenia-Aubi представи и в областта на техниките за вентилация. Разширения спектър от продукти за стена и прозорец предлага повече гъвкавост по темата независима вентилация.

Предлаганият на пазара Aeromat midi впечатлява с изтънчения си дизайн, високата звукоизолация от 40 dB и капацитет от 30 кубични метра въздух на час при налягане 8 паскала. Системата осигурява независеща от потребителите подмяна на въздуха в помещенията, което надхвърля чистото осигуряване на оптимална влажност, съгласно изискванията на DIN 1946-6. Особено предимство за новите системи за вентилация в прозорците е ограничаване на обема на преминаващия въздух чрез интелигентната конструкция и двойната затваряща механика.

Терминът енергийна ефективност стои ясно очертан във фокуса на внимание на новата генерация Aerоplus. Чрез оптималното използване на енергията с помощта на ЕС-технологията, конструкторите на Siegenia-Aubi успяха да намалят мощността на вентилатора до степен четири вата, което води до значително ограничаване на енергийните разходи.

Системите за автоматично вентилиране на помещенията и регулиране на влажността на въздуха са претърпели развитие и в областта на дизайна - корпусите са елегантни и в крак с актуалните дизайнерски концепции. Използването на топлината от излизащия навън поток следва без образуване на конденз. Допълнително е оптимизиран пътят на излизащия и влизащия поток въздух. Новата система за автоматично вентилиране Aerоplus вече се предлага на пазара.

Избрани статии от Bauelemente Bau

Международен панаир на дърводобивната и дървопреработващата промишленост LIGNA 2017

Системни конструкции от алуминий и стомана

Пожароустойчиви врати в сградата на концерна на Philips в Хамбург

Асоциацията за фасаден инженеринг вече е факт

Collider Аctivity Center на фирма Walltopia в София

Монтаж на подпрозоречни первази

Още от новостите на Schüco на BAU 2017

Dr. Hahn показва модерен дизайн

Gealan S 9000 във франкфуртската сграда Westside Tower

Gretsch-Unitas предлага системни решения за всички варианти

Избор на индустриална врата

ADLER на Ligna в Хановер от 22 до 26 май 2017

Hörmann – стъклена врата за димо- и пожарозащита

Roto прави нулевия праг за врати тип хармоника възможен

Geze превръща сградите в Smart Buildings

Монтаж на дограми и фасади с изолационните носещи профили PURENIT

ift форум - Интересни факти за областта на изпитванията

Над деветдесет авторски парчета участват в Рейнарс Рок трамплин

Стъкло и стъклопакети за екстериор и интериор

Йовета глас - Свят от стъкло

Фасадите се превръщат в прожекционни екрани

Стъклата на Guardian Glass поставени в екстремни условия

Противовзломна защита

Висока топлоизолация и енергийна ефективност на дограмата

Решения за врати за общи и подземни гаражи

Покривни прозорци FAKRO – естественият избор

Продуктите на ADLER подчертават хармонията с природата

ЕТЕМ с нова система в продуктовото си портфолио Е39 за прозорци и врати тип хармоника

Нов силен играч на пазара

Veka разработва приложение за проектиране на прозорци

Монтаж на прозорци в топлоизолирани монолитни зидове с ограничена носимоспособност на дюбели

HAUTAU на BAU 2017 - Техника за сигурност и автоматизация – със система в бъдещето

BAU 2017, Мюнхен – от 16 до 21 януари 2017 - Предложения за архитекти

Интервю с председателя на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“

REYNAERS – решения за модерна архитектура

Нов референтен обект на Schüco

Rehau внася цвят в играта

Hautau определя комфорта като фактор на успеха

Фасаден инженер – старт на дългоочакваната нова професия

Дизайн на фасади и дограма, част 1

Winkhaus предоставя висока защита за домовете с брава-мартина autoLock AV3

Многобройни новости в областта на двуосовото отваряне

Velux Smart Ventilation – успешен панаирен дебют

Масо преработва панти и ножици

Roto допълва програмата

Veka хвърля поглед върху бъдещето на прозорците

Интервю с Андреас Хартлиф и Бонифациус Айхвалд

Schüco AWS 120 CC.SI сертифициран от Института в Дармщад

Hörmann – обогатена дизайнерска програма

Поредица „Съвети за успех” на Гюнтер Шмиц за Bauelemente BAU

Veka залага на активния диалог с клиентите

Специалитетите

Резултати от работна среща в ift-Розенхайм

Adler поставя рекорд при измерването на адхезията

Kömmerling Chemische Fabrik GmbH със специална презентация на Българската строителна седмица 2014

Концентрирана компетентност

fensterbau/frontale 2014 отбеляза нов рекорд

Hautau – сила във вентилацията и автоматизацията

Нова генерация кутии за ролетни щори от Veka

Съветите за успех на Гюнтер Шмиц за Bauelemente BAU

Schüco разширява възможностите за фасаден дизайн със системата Parametric Concept

Къде сме днес и с какво трябва да се съобразим

Българската следа в олимпийските съоръженията на Зимните олимпийски игри 2014 в Сочи

VEKA AG укрепва позициите си с придобиването на конкурента GEALAN

Фотобиореактори във фасадите за производство на енергия

fensterbau/frontale 2014 – по-силен от всякога

Поредица „Съвети за успех” на Гюнтер Шмиц за Bauelemente BAU

Veka разширява асортимента от декори

Напълно автоматизиран прозорец от Roto

Интервю с председателя на Сдружение български врати, прозорци и фасади инж. Димитър Иванов

Фактори, въздействащи върху данъчния морал

Winkhaus предлага нов обков за големи прозорци

Стратегически партньор в проекта Green Solution House

Актуалната 76 милиметрова система на групата profine

GU с нови допълнения към концепцията за входни врати

Изследване на теглото на стъклопакетите

Мобилно измерване на Ug – стойностите и изчисляване на възможностите за намаляване на енергийните разходи

Законово противопоставяне на ЕС срещу предлагането на нелегално изсечена дървесина

Фотоволтаични и соларни системи от SCHÜCO

VELUX – естествена светлина на необичайно място

Inoutic предлага онлайн вариант за конфигуриране на прозорци

Saint Gobain има милост към монтажниците

Системите на Reynaers в авангардната сграда RED APPLE до Южния парк в София

Устойчиво решение за паралелно плъзгане от HAUTAU

Системи за вентилация от Gretsch-Unitas за жилища

Нова програма на Hörmann за интериорни врати SolideStyle

Съветите за сигурен успех от Гюнтер Шмиц специално за Бауелементе Бау

Обзор на европейския пазар, изразен в актуални стойности

Нов обков за паралелно плъзгане от Масо

Още по-голяма свобода на идеите в цвят

Тема на броя: стъкла и стъклопакети

Стъкло и стъклопакети за екстериор и интериор

Доволните клиенти осигуряват следващите поръчки

Бистро като вода, здраво като камък

Внезапно се заговори за универсалния дизайн

Секторен анализ на компетенциите на работната сила

Обков на Winkhaus с противовзломна защитна функция

Системите на Reynaers Aluminium в остъкления покрив на Bulgaria Mall

Съвети за проветряването при подмяна на дограмата

Границите на възможното

3С – импрегнирана уплътняваща лента за прозорци

glasstec 2012 – водещият панаир за стъкло

Видимо и осезаемо качество

Използват ли се лесно модерните прозорци?

Security Essen от 25 до 28 септември 2012 година

Нови терминали за Варна и Бургас

Нови изследвания показват възможностите на динамичните слънцезащитни системи

Водещите теми на BAU 2013

Повишена противовзломна защита за прозорци и балконски врати

Universal Design за строителните продукти

Ново от Reynaers : Венталис Акустик

Нова конструкция от Wicona

Solutia Inc. предлага ново Low-E фолио на пазара

Siegenia-Aubi разработи ново приложение за сигурни прозорци

Цялостни сертифицирани решения на Reynaers за пожарозащита

Renson разработи нова система за вентилация

Hautau с решения за вентилация

Sikkens - професионални покрития за дървените повърхности

Winkhaus осигурява надеждна вентилация

Siegenia-Aubi проправя нови пътища в обкова

HAUTAU с поглед в бъдещето

Adler предлага импрегнатор ...

Специално изискване за френския пазар

Системите за заключване на Winkhaus гарантират сигурността

Прозорците са повърхности, доставящи енергия

През Интернет, от всяка точка на света

Елементната фасада на Wicona

Somfy осигурява оптимални условия

Прозорецът като безплатен соларен колектор

Генерацията evo

Gealan предлага запълнени с пяна IKD®-профили за крила

Най-добрите възможности за дървените прозорци

Schüco санира италианското си седалище

Семинар на асоциация „Български врати и прозорци”

PVC прозорци и врати, разработено от сдружението „Български врати и прозорци”

Апликация за мобилен телефон от ift

Продуктите на топ-иноватора в Германия, представени на нашия пазар

Индивидуални решения на Hydro Building Systems за българския пазар

Добра информираност - устойчива дълготрайна стратегия

Добра информираност - устойчива дълготрайна стратегия

Системата CS104

Комплексно решение за осветяване на модерния интериор

Окрилени от нарастващото търсене

До 80 процента по-малко енергия

Почти безвредно влияние на прозорците

Ръчно дистанционно управление с изискан дизайн
 НАЧАЛО               КАТАЛОГ               ИЗБРАНО               ЗА НАС

Via Bulgaria Ltd.
Mobile: +359 888 598 660
bauelemente@viabulgaria.com
www.viabulgaria.com