BAUELEMENTE BAU

В брой 2/2012

Winkhaus осигурява надеждна вентилация

 

Нова панта за голямо натоварване

Основните теми на панаирното представяне на Winkhaus наблягаха върху комфорта, вентилацията, енергийната ефективност, сигурността и носимоспособността на обкова. В рамките на изложбения си щанд по време на специализирания панаир fensterbau/frontale 2012 в Нюрнберг, Winkhaus представи иновативен обков за прозорци, заключващи системи за врати и модерни продукти за контрол на достъпа.

Winkhaus представи на клиентите си продукти на най-високо техническо ниво.

„Между изложените продукти беше и activPilot Comfort PADM – иновация, която пазара очакваше след въвеждането на актуализираните норми DIN 1946-6”, коментира Тим Шайбле, ръководител пласмент за цялата група Winkhaus.

Обковът позволява допълнително моторно задвижване на прозорците в позиция за вентилация, без участието на потребителите, което гарантира здравословен вътрешен климат по всяко време на денонощието.

Този обков постига висока устойчивост на взлом дори в отворена за вентилация позиция. Успоредно с това се запазва уплътнеността на вятър.

Както целия обков на Winkhaus, така и тази единствена по рода си нова разработка е лесна за приложение.

Сигурна вентилация

Успоредно с това Winkhaus представи от същата продуктова фамилия activPilot Comfort PADК. От септември 2011 година обкова се представя успешно на пазара. Обковът за двуосово отваряне позволява паралелно отместена позиция на крилото, като допълнително положение на прозореца за пасивна вентилация. Дори в тази позиция за проветряване, обковът предлага устойчивост на взлом RC 2.

Втора основна точка от цялостната презентацията на Winkhaus е новата серия обков за големи прозорци. За международния пазар системният доставчик предлага допълнените системи обков activPilot и easyPilot Soleil.

Комфорт и сигурност за външните врати

Към новостите от Winkhaus спадат и заключващите механизми за врати. Сред представените на fensterbau/frontale 2012 в Нюрнберг решения беше и антипаник обкова. Моторно задвижваните решения улесняват ежедневната употреба на вратите и повишават значително комфорта.

За експортните пазари Winkhaus предлага лесно за приложение многоточково заключване за врати.

В областта на контрола на достъпа Winkhaus представи новата генерация blueSmart електронно управляеми системи за заключване. Интелигентната технология по нов начин обединява предимствата на offline с ползите на online решенията. Успоредно с това иновативната технология управлява ефективността на заключващите системи и подпомага икономическото управление на сградите.

В допълнение към темата, Winkhaus представи механичните заключващи системи keyTec RPE и RPS.

Сервизно обслужване в услуга на клиентите

На панаирният щанд посетителите можаха нагледно да се запознаят с многобройните сервизни услуги и IT решенията, които Winkhaus поддържа винаги в готовност в услуга на клиентите си. Те включват от модули за съхраняване на данни до цялостни софтуерни програми, които да помогнат производителите на врати и прозорци да извършват ефективно и икономично ежедневната си дейност.

Ново решение на Winkhaus за пасивна вентилация

Модерните сгради и новото строителство се отличават с много високата уплътненост на фасадите. Това е следствие на всички мероприятия, наложили се от необходимостта от пестене на енергия. Отрицателната последица от тези мерки е недостатъчната вентилация на помещенията и създаването на нехигиенична и вредна за здравето вътрешна среда. Повишената влажност на въздуха, образуването на мухъл или високо ниво на вредни вещества са най-честите прояви на това запечатване на сградите чрез активната изолация.

Под режисурата на управлението на обкова

За предотвратяване на изброените отрицателни явления Winkhaus, съвместно с D + H Mechatronic разработи решение за обков, което осигурява нужното проветряване, независимо от действията на обитателите и същевременно предоставя висока степен на сигурност чрез надеждна противовзломна защита.

Решението е постигнато чрез обединяване на activPilot Comfort PADM на Winkhaus с задвижването на D + H BDT, така че се постига вентилация, независеща от потребителите, съгласно изискванията на DIN 1946-6.

Това решение е алтернатива на системата за централно управление на вентилацията, позната ни от новите сгради. При модернизация на съществуващи сгради е изключително трудно и финансово неоправдано изграждането на централни системи за вентилация. За такива случай, решения като тези на Winkhaus за осигуряване на отделните помещения със свеж въздух са изключително подходящи от икономическа и практическа гледан точка.

В случая, обковът предлага не само естествена вентилация, но и висока устойчивост на взлом. Отместването на крилата на 6 мм за осигуряване на вентилацията се управлява чрез мотор. Тази функция се изпълнява автоматични и осигурява нужното проветрение на помещението, независимо дали обитателите са вътре или не.

При отсъствие на обитателите от дома, те могат да бъдат сигурни че помещенията ще бъдат проветрени, без това да бъде слабо място, което да се използва от нежелани гости. Обковът осигурява висока противовзломна защита дори при паралелно изнесената позиция на крилото за проветряване. Друго предимство на системата е че при затворено положение на прозореца , благодарение на интегрираното в обкова activPilot Comfort PADM решение, уплътнението е високо.

Комфорт и естетика

Светещите сензорни бутони на задвижващата система за обкова от D + H и обяснителната символика на клавишите улесняват работата със системата. С нейна помощ може да се зададе електронното програмиране на времето за вентилация или проветряването да става ръчно. Голямо предимство за потребителите е комфортното дистанционно управление на прозорците.

Тихото моторизирано задвижване изразходва съвсем малко електричество. С негова помощ крилото се привежда в отворена за вентилация позиция за пропускане на свеж външен въздух. Техниката е особено подходяща за трудно достъпни прозорци, като например тези в стълбищните клетки.

Решение за безпрепятствено преминаване през балконски врати

При такива решения за безпрепятствено преминаване през праговете на дограмата не става въпрос само за улесняване на инвалидите или възрастните хора. Комфортния начин на живот в днешно време се търси от всички възрастови групи. Пазарът на този род решения притежава голям потенциал.

По тази причина Winkhaus разработи добре балансирана система обков за прозорци и врати, които са част от комфортния и независим начин на живот. Към тях се числят и решенията за лесно приложим обков за врати от дърво или PVC.

С activPilot Winkhaus предлага на клиентите си обков за безбариерни конструкции с двуосово отваряне, приложими при вратите за балкони или тераси.

Благодарение на модулния принцип на изграждане на системата обков се изискват само три допълнителни елемента за реализиране на стандартни решения и постигане на визуално впечатляваща конструкция, позволяваща свободното преминаване през вратата. Концепцията на новата разработка включва праг, отговарящ на изискванията на DIN 18025, според които височината му не трябва да надхвърля 20 мм.

Решението може да се приложи безпроблемно към различни профилни системи.

Елегантна връзка с елементите на касата

Новите части на касата се скриват напълно в прага. Голямо впечатление прави лесния монтаж на елементите. В рамките на няколко ръчни операции частите на обкова се завинтват към конструкцията, покриващите лайсни се разкрояват под прав ъгъл в нужната дължина и така се монтират. Функцията за двуосово отваряне се запазва напълно.

По-големи отклонения на отворите, които са типични при строителството се компенсират при монтажа.

Готовото закачено крило при отваряне се движи на височина от 10 мм над готовия под на помещенията. Това дава възможност за постилането на килим или мокет непосредствено пред вратата. За преодоляване на голям луфт във фалца от 18 мм Winkhaus предлага специален преход, както и среден заключващ елемент с удължен с 6 мм болт.

Избрани статии от Bauelemente Bau

Международен панаир на дърводобивната и дървопреработващата промишленост LIGNA 2017

Системни конструкции от алуминий и стомана

Пожароустойчиви врати в сградата на концерна на Philips в Хамбург

Асоциацията за фасаден инженеринг вече е факт

Collider Аctivity Center на фирма Walltopia в София

Монтаж на подпрозоречни первази

Още от новостите на Schüco на BAU 2017

Dr. Hahn показва модерен дизайн

Gealan S 9000 във франкфуртската сграда Westside Tower

Gretsch-Unitas предлага системни решения за всички варианти

Избор на индустриална врата

ADLER на Ligna в Хановер от 22 до 26 май 2017

Hörmann – стъклена врата за димо- и пожарозащита

Roto прави нулевия праг за врати тип хармоника възможен

Geze превръща сградите в Smart Buildings

Монтаж на дограми и фасади с изолационните носещи профили PURENIT

ift форум - Интересни факти за областта на изпитванията

Над деветдесет авторски парчета участват в Рейнарс Рок трамплин

Стъкло и стъклопакети за екстериор и интериор

Йовета глас - Свят от стъкло

Фасадите се превръщат в прожекционни екрани

Стъклата на Guardian Glass поставени в екстремни условия

Противовзломна защита

Висока топлоизолация и енергийна ефективност на дограмата

Решения за врати за общи и подземни гаражи

Покривни прозорци FAKRO – естественият избор

Продуктите на ADLER подчертават хармонията с природата

ЕТЕМ с нова система в продуктовото си портфолио Е39 за прозорци и врати тип хармоника

Нов силен играч на пазара

Veka разработва приложение за проектиране на прозорци

Монтаж на прозорци в топлоизолирани монолитни зидове с ограничена носимоспособност на дюбели

HAUTAU на BAU 2017 - Техника за сигурност и автоматизация – със система в бъдещето

BAU 2017, Мюнхен – от 16 до 21 януари 2017 - Предложения за архитекти

Интервю с председателя на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“

REYNAERS – решения за модерна архитектура

Нов референтен обект на Schüco

Rehau внася цвят в играта

Hautau определя комфорта като фактор на успеха

Фасаден инженер – старт на дългоочакваната нова професия

Дизайн на фасади и дограма, част 1

Winkhaus предоставя висока защита за домовете с брава-мартина autoLock AV3

Многобройни новости в областта на двуосовото отваряне

Velux Smart Ventilation – успешен панаирен дебют

Масо преработва панти и ножици

Roto допълва програмата

Veka хвърля поглед върху бъдещето на прозорците

Интервю с Андреас Хартлиф и Бонифациус Айхвалд

Schüco AWS 120 CC.SI сертифициран от Института в Дармщад

Hörmann – обогатена дизайнерска програма

Поредица „Съвети за успех” на Гюнтер Шмиц за Bauelemente BAU

Veka залага на активния диалог с клиентите

Специалитетите

Резултати от работна среща в ift-Розенхайм

Adler поставя рекорд при измерването на адхезията

Kömmerling Chemische Fabrik GmbH със специална презентация на Българската строителна седмица 2014

Концентрирана компетентност

fensterbau/frontale 2014 отбеляза нов рекорд

Hautau – сила във вентилацията и автоматизацията

Нова генерация кутии за ролетни щори от Veka

Съветите за успех на Гюнтер Шмиц за Bauelemente BAU

Schüco разширява възможностите за фасаден дизайн със системата Parametric Concept

Къде сме днес и с какво трябва да се съобразим

Българската следа в олимпийските съоръженията на Зимните олимпийски игри 2014 в Сочи

VEKA AG укрепва позициите си с придобиването на конкурента GEALAN

Фотобиореактори във фасадите за производство на енергия

fensterbau/frontale 2014 – по-силен от всякога

Поредица „Съвети за успех” на Гюнтер Шмиц за Bauelemente BAU

Veka разширява асортимента от декори

Напълно автоматизиран прозорец от Roto

Интервю с председателя на Сдружение български врати, прозорци и фасади инж. Димитър Иванов

Фактори, въздействащи върху данъчния морал

Winkhaus предлага нов обков за големи прозорци

Стратегически партньор в проекта Green Solution House

Актуалната 76 милиметрова система на групата profine

GU с нови допълнения към концепцията за входни врати

Изследване на теглото на стъклопакетите

Мобилно измерване на Ug – стойностите и изчисляване на възможностите за намаляване на енергийните разходи

Законово противопоставяне на ЕС срещу предлагането на нелегално изсечена дървесина

Фотоволтаични и соларни системи от SCHÜCO

VELUX – естествена светлина на необичайно място

Inoutic предлага онлайн вариант за конфигуриране на прозорци

Saint Gobain има милост към монтажниците

Системите на Reynaers в авангардната сграда RED APPLE до Южния парк в София

Устойчиво решение за паралелно плъзгане от HAUTAU

Системи за вентилация от Gretsch-Unitas за жилища

Нова програма на Hörmann за интериорни врати SolideStyle

Съветите за сигурен успех от Гюнтер Шмиц специално за Бауелементе Бау

Обзор на европейския пазар, изразен в актуални стойности

Нов обков за паралелно плъзгане от Масо

Още по-голяма свобода на идеите в цвят

Тема на броя: стъкла и стъклопакети

Стъкло и стъклопакети за екстериор и интериор

Доволните клиенти осигуряват следващите поръчки

Бистро като вода, здраво като камък

Внезапно се заговори за универсалния дизайн

Секторен анализ на компетенциите на работната сила

Обков на Winkhaus с противовзломна защитна функция

Системите на Reynaers Aluminium в остъкления покрив на Bulgaria Mall

Съвети за проветряването при подмяна на дограмата

Границите на възможното

3С – импрегнирана уплътняваща лента за прозорци

glasstec 2012 – водещият панаир за стъкло

Видимо и осезаемо качество

Използват ли се лесно модерните прозорци?

Security Essen от 25 до 28 септември 2012 година

Нови терминали за Варна и Бургас

Нови изследвания показват възможностите на динамичните слънцезащитни системи

Водещите теми на BAU 2013

Повишена противовзломна защита за прозорци и балконски врати

Universal Design за строителните продукти

Ново от Reynaers : Венталис Акустик

Нова конструкция от Wicona

Solutia Inc. предлага ново Low-E фолио на пазара

Siegenia-Aubi разработи ново приложение за сигурни прозорци

Цялостни сертифицирани решения на Reynaers за пожарозащита

Renson разработи нова система за вентилация

Hautau с решения за вентилация

Sikkens - професионални покрития за дървените повърхности

Winkhaus осигурява надеждна вентилация

Siegenia-Aubi проправя нови пътища в обкова

HAUTAU с поглед в бъдещето

Adler предлага импрегнатор ...

Специално изискване за френския пазар

Системите за заключване на Winkhaus гарантират сигурността

Прозорците са повърхности, доставящи енергия

През Интернет, от всяка точка на света

Елементната фасада на Wicona

Somfy осигурява оптимални условия

Прозорецът като безплатен соларен колектор

Генерацията evo

Gealan предлага запълнени с пяна IKD®-профили за крила

Най-добрите възможности за дървените прозорци

Schüco санира италианското си седалище

Семинар на асоциация „Български врати и прозорци”

PVC прозорци и врати, разработено от сдружението „Български врати и прозорци”

Апликация за мобилен телефон от ift

Продуктите на топ-иноватора в Германия, представени на нашия пазар

Индивидуални решения на Hydro Building Systems за българския пазар

Добра информираност - устойчива дълготрайна стратегия

Добра информираност - устойчива дълготрайна стратегия

Системата CS104

Комплексно решение за осветяване на модерния интериор

Окрилени от нарастващото търсене

До 80 процента по-малко енергия

Почти безвредно влияние на прозорците

Ръчно дистанционно управление с изискан дизайн
 НАЧАЛО               КАТАЛОГ               ИЗБРАНО               ЗА НАС

Via Bulgaria Ltd.
Mobile: +359 888 598 660
bauelemente@viabulgaria.com
www.viabulgaria.com